De afgelopen dagen waren er in Aragon geluiden te horen dat de komende Grand Prix weekenden in Valencia en Portimâo geen doorgang konden vinden, dit
Grand Prix weekenden in Valencia en Portimâo gaan vooralsnog door

Grand Prix weekenden in Valencia en Portimâo gaan vooralsnog door

Grand Prix weekenden in Valencia en Portimâo gaan vooralsnog door

Grand Prix weekenden in Valencia en Portimâo gaan vooralsnog door

Grand Prix weekenden in Valencia en Portimâo gaan vooralsnog door

Grand Prix weekenden in Valencia en Portimâo gaan vooralsnog door
Grand Prix weekenden in Valencia en Portimâo gaan vooralsnog door
  • 2020-10-25 12:35:03 1 months ago
  • Views 4,014
35
Shared

De afgelopen dagen waren er in Aragon geluiden te horen dat de komende Grand Prix weekenden in Valencia en Portimâo geen doorgang konden vinden, dit vanwege het snel stijgende aantal nieuwe corona besmettingen en het feit dat de regio Valencia op korte termijn ‘op slot’ zal gaan. Dorna CEO Carmelo Ezpeleta heeft zondagochtend in Aragon echter aangegeven dat de komende Grand Prix weekenden vooralsnog gewoon door zullen gaan.

Het zijn spannende tijden voor Dorna, de rechtenhouder van het MotoGP wereldkampioenschap. Met name het snel stijgende aantal coronabesmettingen in Spanje en Portugal zorgen voor veel commotie in en buiten de MotoGP paddock, dit vanwege het feit dat men dit weekend in Aragon is, de komende twee Grand Prix weekenden plaatsvinden op het Ricardo Tormo Circuit in Valencia en het finaleweekend een week later zal worden verreden op het circuit Portimâo in Portugal, allemaal regio’s waar de komende dagen strengere regels zullen gelden, een avondklok ingesteld gaat worden en deels ‘op slot’ zullen gaan.

Direct na afloop van de races in Aragon zullen veel teams en hun medewerkers de regio nog willen verlaten, dit aangezien de regio Aragon vanaf maandag in ‘lockdown’ zal gaan. Kortom, de huidige situatie in Spanje en Portugal zorgt best wel voor een beetje onrust in de paddock.

Zondagochtend tijdens de wedstrijddag van de Gran Premio Liqui Moly de Teruel in Aragon verstrekte Dorna CEO Carmelo Ezpeleta enige duidelijkheid en beantwoorde hij een aantal belangrijke vragen over de resterende races van het seizoen en de huidige situatie van het FIM MotoGP wereldkampioenschap met betrekking tot de Covid-19-pandemie in Europa.

Carmelo Ezpeleta: “Op dit moment is er niets veranderd aan de situatie, het toegenomen aantal positieve gevallen in Spanje heeft in principe geen invloed op onze situatie. We werken tijdens de race, en als er in Valencia van 22:00 uur tot de ochtend beperkingen zijn op de bewegingsvrijheid, heeft dat geen invloed op het kampioenschap. Op dit moment kunnen de raceweekenden gewoon doorgaan. We hebben nauw contact met de lokale autoriteiten, en op dit moment hebben we geen enkele informatie ontvangen dat de Grand Prix weekenden niet door zouden kunnen gaan.”

Met de strenge Covid-19 protocollen, laat Dorna zien dat het kampioenschap door kan gaan, en dat het veilig kan…

Carmelo Ezpeleta: “De situatie is zoals we in het begin hebben voorgesteld, we controleren de gevallen, er waren er een paar in Oostenrijk, en dan zijn er tijdens elk Grand Prix weekend één of twee mensen geweest die thuis zijn gebleven en vervolgens wat problemen hebben gehad voordat ze terugkomen – een paar coureurs en een paar medewerkers in de paddock. Maar het belangrijkste is dat we door de tests die we doen, in staat zijn om alles te controleren en te weten wat de actuele situatie is. In principe zien we op dit moment geen problemen voor de komende weken, maar ik herhaal, we staan in nauw contact met de autoriteiten in elke plaats. De overige plaatsen zijn Valencia en Portimâo, en op dit moment hebben we geen vragen van betrokkenen ontvangen.”

Na drie opeenvolgende Grand Prix weekenden heeft de MotoGP paddock komende weekend een weekend rust alvorens men in het weekend van 06 t/m 08 november in Valencia zal beginnen aan een reeks van drie opeenvolgende Grand Prix weekenden (Valencia 2x en Portimâo), de laatste drie van het 2020 seizoen.

Handige links Gran Premio Liqui Moly de Teruel 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App


Ads Links by Easy Branches
https://www.passtechusa.com/q71qxv5kt2?key=fce98667b547cdec45c44114599b7d22

Play online games for free at games.easybranches.com

Guest Post Services www.easybranches.com/contribute

What you think about this story?
Grand Prix weekenden in Valencia en Portimâo gaan vooralsnog door