Skoda's huidige CEO stapt op. Na vijf jaar verlaat Bernhard Maier het Tsjechische schip. Een vervanger wordt nog niet aangewezen.

CEO Skoda stapt op

CEO Skoda stapt op

CEO Skoda stapt op

CEO Skoda stapt op

CEO Skoda stapt op
CEO Skoda stapt op
  • 2020-07-09 14:40:08 5 months ago
  • Views 4,622
40
Shared

Skoda’s huidige CEO stapt op. Na vijf jaar verlaat Bernhard Maier het Tsjechische schip. Er is nog geen vervanger aangewezen.

Skoda laat weten dat Maier op 31 juli zijn functie als CEO van het merk zal neerleggen. Opvallend genoeg deelt het Tsjechische merk niet wie hem zal vervangen. Ook wordt niet bekendgemaakt welke volgende functie Bernhard Maier zal gaan vervullen.

Na een ICT-baan trad Maier in 1988 in dienst bij Porsche, waar hij tot november 2015 verschillende managersfuncties vervulde. Zo was Maier van 2001 tot 2010 Chariman of the Board of Management (COB), waarna hij zich tot eind 2015 bezighield met Porsches marketing en verkoop. Onder zijn leiding lanceerde Skoda verschillende modellen, zoals de Kodiaq, Karoq en Kamiq, maar hij gaf ook het startschot voor de Scala en komende Enyaq. 

Maiers vertrek komt niet geheel uit de lucht vallen. Begin vorige maand doken de eerste geruchten op dat er een wisseling van de wacht zou gaan plaatsvinden bij de topfuncties binnen de Volkswagen Group. De 60-jarige Maier werd getipt als nieuwe CEO van Porsche. Porsches huidige CEO, Oliver Blume, zou de nieuwe bestuursvoorzitter van Volkswagen worden. Herbert Diess bekleedt die functie nu. Over een opvolger van Skoda’s CEO was toen ook nog niets bekend.


Ads Links by Easy Branches
https://www.passtechusa.com/q71qxv5kt2?key=fce98667b547cdec45c44114599b7d22

Play online games for free at games.easybranches.com

Guest Post Services www.easybranches.com/contribute

What you think about this story?
CEO Skoda stapt op