Mensen gaan als clowns naar 'It' kijken en dat is al even griezelig als de film - America News

Mensen gaan als clowns naar 'It' kijken en dat is al even griezelig als de film

credit: hln.be
  • 2 maand geleden
  • 5 views

'It' draait ondertussen een week in de zalen en mensen gaan massaal kijken. Maar enkele die hard horrorfans gaan een stap verder en verkleden zich als Pennywise de clown. Alsof de film nog niet angstaanjagend genoeg is, zit er misschien ook nog eens een vieze clown op de zetel achter jou.

In het openingsweekend alleen al bracht 'It' 117 miljoen dollar (97 miljoen euro) op. Ondertussen staat de teller op 200 miljoen dollar (167 miljoen euro). Waanzinnige cijfers, zeker als je weet dat de film 'slechts' 35 miljoen dollar gekost heeft. We kunnen dus gerust spreken van een hype, maar enkele fans drijven de hype nog wat meer op de spits door als clown in de bioscoop te gaan zitten.

Een bioscoop in Austin in de Amerikaanse staat Texas organiseerde al een voorstelling waarin enkel clowns toegelaten waren. Maar ook elders in de VS gaan fans verkleed naar de cinema. Op social media duiken foto's op van bange cinemagangers die enge clowns tegen het lijf lopen. Een zekere Chris kwam een lege cinemazaal binnen en zag deze engerd zitten.

Chris was niet de enige die angsten uitstond, ook andere mensen getuigen op Twitter over enge clowns in hun bioscoopzaal. Een ideetje voor bij ons?

Vervolg

Regisseur Andrés Muschietti, bekend van die andere horrofilm 'Mama', heeft al verklapt dat er een vervolg komt op 'It'. Het script van 'It: Chapter Two'  zou in januari klaar moeten zijn, zodat de voorbereidingen voor de opnames in maart kunnen beginnen. Het tweede deel zou vooral focussen op de personages dertig jaar later, met flashbacks naar hun kindertijd.

© rv.